Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 February 2012

..::Silap Mata Duit Syiling::..

assalamualaikum dan selamat petang semuanya! Haha~lama dah x post entry. Lama ke? X da la lama sangat pun, Cik Yeanna je perasan sorang2x. >.<

Untuk entry kali ni, Cik Yeanna akan bongkar lagi silap mata atau magic yang senang dibuat. Means, bahan untuk buat magik nie senang dicari dan taklah menyusahkan korang. Hehe. .Cuma memerlukan kertas dan duit syiling sahaja untuk membuatkan magik ini berjaya. Dalam entry lepas Silap Mata Matematik , Cik Yeanna ajar mengira dan menolak kan? Hehe~Kali nie, cuma lipat-lipat kertas dan koyak je.. Haa! Tak ke, senang tu?

Okie dokie, lets check it out! ^^

Effect : A coin wrapped in paper. You then tear up the paper - the coin has disappeared!

Secret : Place the coin on the paper, just above the center. Fold the top portion of paper down over the coin. Fold the right side of the paper around to the back. Do the same with the left side. Lastly, fold the bottom portion back. The procedure leaves the bottom edge of the packet open. Hold the paper in your hand and allow the coin to slip into your hand. Tear up the paper and the coin seems to vanished.


kalau nak lebih faham, kat tengok video nie..




p/s : sorry, entry ni dalam English sebab Cik Yeanna malas nak translate ke Melayu. Hehe~lagipun mesti ramai gak yang faham kan, maklumlah bahasa omputih nie dah semakin penting dan banyak diajar gak. Don't forger to try it! ^^

1 comments:

Nur Ain said...

Alah,buat lh translate.. please

DESIGNED BY CIK YEANNA