Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 March 2012

[Download] CN BLUE – EAR FUN [3rd Mini Album]



Assalamualaikum dan salam ceria semua! Entry kali nie, khas untuk peminat k-pop atau band CNBLUE..ok, kalau takda yang minat pun takpe, Cik Yeanna just kongsi je walaupun abum nie dah dikeluarkan sehari yang lalu..haha! ketinggalan Cik Yeanna..

Hehe~Sememangnya Cik Yeanna telah lama menunggu kemunculan semula cnblue ni..haha! I'm a BOICE lol~ Bagi peminat kpop/indie/band boleh cuba dengar lagu-lagu nie ok..Memang fun n cool la! Semua lagu dalam nie memang best n gempak laa..Its really 'ear fun'..

Dalam album Ear Fun kali nie, sebanyak enam lagu yang dimuatkan iaitu :

Track List:
01 Hey You
02 아직 사랑한다 ( Still in Love )
03 Dream Boy
04 Rock n’ Roll
05 Run
06 In My Head 

Download : 
CNBLUE - EAR FUN  ( 46.2 MB )



Hey You



Still In Love


26 March 2012

..::[Download] Angry Birds Space::..



Assalamualaikum n salam sejahtera to readers n followers~Okie dokie, untuk entry kali ni Cik Yeanna nak kongsikan sebuah game yang glamor la gitu..Burung marah pun boleh jadi popular meh? Ye lah, marah kat pig menatang hijau tu..Okay, lets straight the point, kang korang malas nak baca entry yang makin merepek nie..

So, pada 22 March 2012 yang lalu, Rovio telah melancarkan permainan francais yang ke-5 iaitu ANGRY BIRD SPACE..Ok, yang kita sedia maklum, series-series yang ada sebelum ini ialah :

Angry Birds
Angry Birds Seasons
Angry Birds Rio
Angry Birds Facebook

Untuk Angry Birds Space ini, special sikit. Kerana Rovio bekerjasama dengan pihak NASA dan National Geographic. Dan yang baiknya ABSpace kali ini dapat digunakan di iOs ( Apple ), Android, PC, Mac.. So, takde gaduh-gaduh, semua boleh pakai..

Selain itu, Angry Birds Space juga mempunyai watak baru serta terdapat lebih 60 tahap permainan berbeza. Apa yang menariknya ialah termasuk beberapa kuasa permainan baru, seperti permainan berasaskan graviti yang amat menarik sekali..




Nak download bagi Windows? Takde problem, this is FREE! 

Download : 
Angry Birds Space - ( 32.32 MB ) 

Cara guna --> Selepas download > Install > copy & paste Patch ke folder Angry Birds yang baru install tadi > run patch dan klik patch > masuk game > masukkan key..


credit to xlawsknowledges.blogspot.com untuk link download, gambar dan cara penggunaan..Hehe~^^

..::Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat::..



Assalamualaikum w.b.t dan salam ceria semua! Haha. .Untuk entry kali nie, Cik Yeanna nak join segmen dari blogger Jebat . .Senang je segmen kali nie cuma perlu tempek header, buat entry dan tinggalkan link. Semudah 3 in 1..

So, kalau nak join atau keterangan lebih lanjut [Klik Sini] ..

tarikh tutup segmen :
(31/03/2012) jam 11.59 malam




23 March 2012

..::Haram?Halal?:..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..Baiklah di petang Jumaat yang indah ini, Cik Yeanna just nak kongsikan satu gambar yang pada pendapat Cik Yeanna ramai orang buat tapi tak sedar.. Erk? Mengigau ke? Berjalan dalam tidur? *Garu sket kepala 2..

So, apa benda tu? Benda nie ada orang kata kecik je, tapi bagi saya BESAR~hehe, oklah, stop the bumble mumble..Kita terus pecut laju dan lihat gambar nie.. -->

[ klik kalau nak lagik besar ]




Pernah terjadi tak? Tak pun pernah lihat? Mungkin ada, mungkin tak. Tapi, bagi Cik Yeanna nie realiti n tak mustahil..So, kalau ada member2x or family yang wat, sila-silalah bagi nasihat..Ingat! Cegah kemungkaran ada tiga cara..^^

Oh ya, Cik Yeanna dapat pic nie dari page Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak ..Petikan selanjutnya dari pages tersebut -->

selalunya kita tau nak membezakan yang halal dan yang haram dalam bab makanan, pakaian dan sebagainya..tetapi kadang2 bila bab pergaulan..bersentuhan dengan bukan mahram dan keluar dating selalunya manusia memandang remeh sedangkan perbuatan itu sememangnya HARAM

'Bergomolan dengan babi ( khinzir ) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan ( secara sengaja ) dengan wanita yang bukan mahram."Riwayat Ibnu Majah

credit to : page Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak

p/s : sekian tazkirah pendek hari ini..^^

22 March 2012

..::SPM..SPM..SPM::..



assalamualaikum w.b.t n elow semua nya! Cik Yeanna is back! Dah lama tak on9 ne, rindu la pula. Rindu ke? Hmm~Ye lah tu. .btw, kelmarin pada tanggal 21 March 2012, keputusan SPM 2011 telah pun diumumkan.. Ada yang berjaya, ada yang x dan ada yang so-so je ( macam Cik Yeanna lateww ). .Tahniah kepada semua yang mengambil spm n wish u all luck in the future. .

So, result spm Cik Yeanna pun dah amek. dapat 4A3B4C je..alhamdulillah walaupun tak lah cemerlang sangat tapi boleh la, at least semua kredit. .hehe~

Syukur alhamdulillah kepada Maha Esa, my beloved parents n family..Tak lupa juga terima kasih pada cikgu-cikgu yang banyak membantu, rakan-rakan seperjuangan, adik-adik, mak cik-mak cik, jiran sebelah, dan sesiapa sahajalah sama ada langsung atau tak langsung.. Thanks a lot! =)

Okie dokie, memandangkan dah amek keputusan, tinggallah Cik Yeanna terkontang-kanting dalam kebuntuan memilih nak masuk apa bagi menyambung pengajian nanti. Nak masuk mana ek? IPTA? IPTS? Politeknik? Matrikulasi? Form 6? Lepas tu nak amek course apa? Sains? Kejuruteraan? ICT? aduyai~banyak persoalan yang berada di minda, banyak tanda tanya dan juga kata kerja, otak kata jangan hati pula kata ya..( tetiba lak )


Huh! Bingung-bingung~So, kalau ada sesiapa yang boleh bantu Cik Yeanna yang dah tak menentu nie, bolehlah kongsi/bagi nasihat atau pengalaman atau apa-apa sahaja yang dirasakan membantu. Bagi link pun boleh juga..hehe~Komen jew..^^

Update!

p/s : kalau nak apply biasiswa boleh lihat kat cni --> [Senarai Pinjaman Biasiswa]
       lihat syarat kelayakan ke UiTM --> [e-Syarat]
       apply maktab perguruan/KPLSPM 2012 --> [KPLSPM 2012]

“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft.”
― " Bill Gates "
DESIGNED BY CIK YEANNA