Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 March 2012

..::SPM..SPM..SPM::..



assalamualaikum w.b.t n elow semua nya! Cik Yeanna is back! Dah lama tak on9 ne, rindu la pula. Rindu ke? Hmm~Ye lah tu. .btw, kelmarin pada tanggal 21 March 2012, keputusan SPM 2011 telah pun diumumkan.. Ada yang berjaya, ada yang x dan ada yang so-so je ( macam Cik Yeanna lateww ). .Tahniah kepada semua yang mengambil spm n wish u all luck in the future. .

So, result spm Cik Yeanna pun dah amek. dapat 4A3B4C je..alhamdulillah walaupun tak lah cemerlang sangat tapi boleh la, at least semua kredit. .hehe~

Syukur alhamdulillah kepada Maha Esa, my beloved parents n family..Tak lupa juga terima kasih pada cikgu-cikgu yang banyak membantu, rakan-rakan seperjuangan, adik-adik, mak cik-mak cik, jiran sebelah, dan sesiapa sahajalah sama ada langsung atau tak langsung.. Thanks a lot! =)

Okie dokie, memandangkan dah amek keputusan, tinggallah Cik Yeanna terkontang-kanting dalam kebuntuan memilih nak masuk apa bagi menyambung pengajian nanti. Nak masuk mana ek? IPTA? IPTS? Politeknik? Matrikulasi? Form 6? Lepas tu nak amek course apa? Sains? Kejuruteraan? ICT? aduyai~banyak persoalan yang berada di minda, banyak tanda tanya dan juga kata kerja, otak kata jangan hati pula kata ya..( tetiba lak )


Huh! Bingung-bingung~So, kalau ada sesiapa yang boleh bantu Cik Yeanna yang dah tak menentu nie, bolehlah kongsi/bagi nasihat atau pengalaman atau apa-apa sahaja yang dirasakan membantu. Bagi link pun boleh juga..hehe~Komen jew..^^

Update!

p/s : kalau nak apply biasiswa boleh lihat kat cni --> [Senarai Pinjaman Biasiswa]
       lihat syarat kelayakan ke UiTM --> [e-Syarat]
       apply maktab perguruan/KPLSPM 2012 --> [KPLSPM 2012]

“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft.”
― " Bill Gates "

2 comments:

DESIGNED BY CIK YEANNA