Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 March 2012

..::Haram?Halal?:..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..Baiklah di petang Jumaat yang indah ini, Cik Yeanna just nak kongsikan satu gambar yang pada pendapat Cik Yeanna ramai orang buat tapi tak sedar.. Erk? Mengigau ke? Berjalan dalam tidur? *Garu sket kepala 2..

So, apa benda tu? Benda nie ada orang kata kecik je, tapi bagi saya BESAR~hehe, oklah, stop the bumble mumble..Kita terus pecut laju dan lihat gambar nie.. -->

[ klik kalau nak lagik besar ]




Pernah terjadi tak? Tak pun pernah lihat? Mungkin ada, mungkin tak. Tapi, bagi Cik Yeanna nie realiti n tak mustahil..So, kalau ada member2x or family yang wat, sila-silalah bagi nasihat..Ingat! Cegah kemungkaran ada tiga cara..^^

Oh ya, Cik Yeanna dapat pic nie dari page Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak ..Petikan selanjutnya dari pages tersebut -->

selalunya kita tau nak membezakan yang halal dan yang haram dalam bab makanan, pakaian dan sebagainya..tetapi kadang2 bila bab pergaulan..bersentuhan dengan bukan mahram dan keluar dating selalunya manusia memandang remeh sedangkan perbuatan itu sememangnya HARAM

'Bergomolan dengan babi ( khinzir ) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan ( secara sengaja ) dengan wanita yang bukan mahram."Riwayat Ibnu Majah

credit to : page Jom Tutup Aurat dan jaga akhlak

p/s : sekian tazkirah pendek hari ini..^^

0 comments:

DESIGNED BY CIK YEANNA