Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 May 2012

Diploma VS Matrikulasi

Assalamualaikum dan salam ceria semua!

Yeah! Cik Yeanna buat entry lagi..dah lama tak buat entry.. merajuk ke apa ha? Larikan diri ke? Hehe~first of all, sorry jarang update. Tentu korang rindu kan.. Haha! ( #perasannya Cik Yeanna ne..bajet popular..>.< )

Okie dokie, pada Isnin ini pasti ramai lah budak-budak lepasan SPM 2011 nak check upu.. Yup! Matriks dah kuar. Maktab pun dah. N last skali IPTA/Politeknik Premier.. 

Pergh! Serasa sejuk tangan ini, apabila menekan-nekan papan kekunci menaip nombor ic. Berhati-hati, takut salah taip. Dah taip pastu tekan ENTER! Tunggu sat..Yeah! Dah kuar! Semacam tak percaya je bila dah keluar keputusan upu tu. Alhamdulillah.. Dapat juga upu walaupun course tu bukanlah pilihan pertama. Rezeki..


Dapat diploma kejuruteraan elektrik. Serasa macam, what? Really? Kejuruteraan? What the...Rasa binggung sebentar di situ, sebab tak ingat pun yang Cik Yeanna ada apply course nie. Hehe..

Ok, merujuk pada tajuk post, Diploma VS Matriks.. Cik Yeanna kusut sekejap nak yang mana satu.. Tapi setelah diteliti dan dikaji, rasanya ambil matrikulasi kot. KML here I come! Yelah, sebab murah sikit dari diploma. Hehe~Dapat elaun lagi. Ye lah, saya bukan dari golongan senang, hanya biasa-biasa sahaja..^^

TAHNIAH, bagi yang dapat.. Belajar rajin-rajin erk. Jangan nak enjoy je. Buat yang tak BERJAYA, jangan sedih, jangan gundah, jangan frust menonggeng.. Ini semua sudah ditentukan-Nya. Terima saja dengan hati yang terbuka. . Pasti ada hikmahnya..Mana tahu masuk form 6 boleh dapat 4Flat. Tak hepi gitu? Sentiasa fikiran positif ok? You can do it! ^^

Kalau nak check boleh klik kat cni :

ATAU melalui SMS. Sila taip: UPU RESULT [No. KP] dan SMS ke 15888..


update : Bagi yang still bingung memilih nak sambung pelajaran kat mana boleh tengok link nie:


 p/s : kalau ada yang dapat Kolej Matrikulasi Labuan (KML), jom lah kenal2x! ^^

6 comments:

Sally Yatiey said...

Tahniah ! :D

Cik Yeanna said...

@Sally Yatiey Trima kasih! ^^

hazdnul said...

congrate ^__^

Myzatul FarahinSatimin said...

tahniah cik yeana.. akak dlu pon pilih matriks.. ni matrik sains ke akaun?
gudluck!

Cik Yeanna said...

@hazdnul terima kasih! ^^

Cik Yeanna said...

@Myzatul FarahinSatimin terima kasih, kak~! dapat jurusan sains..^^

DESIGNED BY CIK YEANNA