Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 April 2012

[Download] Jom Belajar Bahasa Korea!



Assalamualaikum and helloo readers!

Seiring dengan K-Pop fever yang telah melanda dunia dewasa ini, pasti ramai yang terkinja-kinja bersemangat nak belajar bahasa Korea kan. Golongan Kpoperz dah semakin ramai dah kat Malaysia nie. Tak kurang juga yang nak melawat ke Korea sama ada ingin bercuti ataupun melanjutkan pelajaran kat sana. Tak salah kan belajar bahasa? Ilmu tau nie..Pepatah Cina ada menyebut "Learning is a treasure that will follow its owner everywhere".

So, kali ni Cik Yeanna nak share software learning language bahasa Korea. Haa! Malas nak buka kamus? Declan Software Learn Korean ada jawapannya..

Declan Software ni adalah Language Learning Software. Boleh belajar bahasa Korean, Japanese, French, Arabic dll. Untuk maklumat lanjut tentang Declan Software boleh klik SINI .

Kat Declan Software Learn Korean ada lima program shareware. Lima software tersebut ialah :

Korean FlashCards
Korean HakGyo
ReadWrite Korean
Korean Dictionary
WordFile Creator Pro


snapshot Korean HakGyo

snapshot Korean Dictionary


Korang boleh belajar tulisan Hangul, grammar, tense, vocabulary, pronounciation dan banyak lagi laa..So, straight to the point boleh klik link-link tersebut. *Klik satu link je ye, cik Yeanna bagi pilihan banyak2 kot-kot nanti ada link yang mati.


Link 1 : Declan Software Learn Korean  (yang nie link site yang official punya, trial 15 days)
Link 2 : Declan Sofware  (nie link 4shared, cik Yeanna upload. ada keygen, means boleh register tapi kadang2 komputer akan detect virus kat keygen tu so tak tanggung risiko ye.. virus tu tak bahaya juga, jangan risau. Lagi satu, yang nie hanya ada 4 program je, takde WordFile Creator Pro)
Link 3 : Declan Software Korean (yang nie, hampir sama je dengan link 2, cuma bezanya cik Yeanna dah transferkan serial number nya, dalam bentuk notepad (.txt). means, tak detect virus la..selamat sikit )


One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way.
‒ Frank Smith-


p/s : kalau nak tukar languange keyboard jadi hangul/korea sila tengok tuto ini ---> Cara Ubah Language Keyboard Windows 7

-entry ini telah diupdate semula pada 10 Mei 2013..

5 comments:

Acik IeyMah said...

wah..minat korea jugak ea? acik mmg suka sgt dgn drama2 korea..boley ngadap 1 hr 1 drama..jom fly 2 aciknye blog..nice 2 meet u dear..

mirmashi94 said...

wahh hangul ! hahaha . peminat kpop lenie . high five siket , minat kpop jugakk :D

Cik Yeanna said...

@Acik IeyMah yup! bolehlah minat sket2x..hehe. ok, nanti Cik Yeanna terbang kat blog Acik. nice to meet you too~^^

@mirmashi94 high five too! waa! KPOPers juga rupanya..=)

Trica Jus said...

Mulai bisa ikut caksting nih hhe.

Cik Yeanna said...

@Trica Jus casting apa ya?

DESIGNED BY CIK YEANNA