Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 January 2012

..::Cara Sembunyikan/Hide Tajuk Blog dan Tagline::..

assalamualaikum..pagi semuanya! Mulakan pagimu dengan senyuman..^_______^

Entri kali nie, sekejap je, dan x susah pun. .Okie, buat blogger yang pertama kali buat blog macam Cik Yeanna nie, mesti kadang-kadang nak sembunyikan tajuk dan tagline kat atas blog tu. Mungkin sebab nak letak header/banner blog kan, jadi tak cantik pula kalau ada yang tetiba terpapar tanpa kita inginkan. Orait, straight to the point. Caranya macam nie..

Design > Template Designer > Advanced > Add Css > Taip macam kat bawah ni :

body{}
#header h1 { visibility:hidden }
#header h6 { visibility:hidden }

Okie dokie, itu sahaja untuk post kali ni.. ^^


Credit : http://www.pagelines.com/forum/discussion/581/how-to-hide-blog-title-and-tagline/p1

1 comments:

balqis sakinah said...

terima kasih ye kak...

DESIGNED BY CIK YEANNA