Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 August 2013

Tutorial : Cara Mudah Printscreen

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum w.b.t, salam ceria n salam syawal buat semua! Entry kali ni singkat je tapi berguna. Ringkas dan padat!

Ok, cara mudah nak printscreen menggunakan laptop, komputer or whatsoever. Janji ada keyboard semua boleh.

1) Korang p mana-mana web, gambar atau apa2 lah yang korang nak printscreen tu. Contoh dekstop computer korang.

2) Then, tekan button Prt Sc SysRq kat keyboard korang. Tak tau kat mana? Tengok gambo nie.

zoom in sket
Haa! Dah jumpa? Button tu kat atas skali belah kanan. Button ketiga dari kanan.

3) Lepas tu, buka program Paint korang. Tekan CTRL + V.

4) Dah siap. Pastu, klik Save.

Kalau nak senang leh tengok tuto bergambar nie ..



Orait, that's all! Semudah 12345.. Selamat Mencuba!

1 comments:

P#eoniX said...

thanx for sharing...dah lame tercari-cari nak prinskrin x tau nak bwat...hehehehehh...jom singgah!!!
http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2013/08/berita-tergempar.html

DESIGNED BY CIK YEANNA