Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 February 2012

..::Cara Ubah Imej/Bentuk Mouse Pointer Windows 7 ::..

Assalamualaikum warahmahtullahi wabarakatuh n salam sejahtera semua! Yeew~Nie hari Cik Yeanna nak buat tutorial tentang cara ubah penunjuk tetikus dalam Windows 7. . Walaupun pekara nie dah ramai yang tau n basic, tapi Cik Yeanna tetap nak wat. Haha! Ada aku kesah? Okie dokie, mouse pointer ini juga dikenali sebagai cursor. Haa! Bukan blog je ada tau. So, lets begin the tutorial! ^^


Kalau nak cari mouse pointer sila klik nie [Windows mouse cursor] ..


1 ) Klik Start > Control Panel

2 ) Pastu, taip kata kunci 'mouse' kat search tab tu. ( Bagi memudahkan , takyah nak susah2x nak cari )

3 ) Dah tu, klik ' Change how the mouse pointer looks

klik untuk tumbesaran


4 ) Then, bila keluar satu Mouse Properties windows, klik Pointers tab.

klik untuk tumbesaran
5 ) Klik browse and cari file yang korang save tu.

6 ) Click Apply! Done!

Orait~! Settle. .enjoy! =,=




0 comments:

DESIGNED BY CIK YEANNA